Navenue Nieuws

Weer meer aan het werk

Vanwege de geboorte en eerste periode van zorg voor onze dochter heb ik een tijd minder gewerkt. Heerlijk om te kunnen aangeven dat het goed gaat met ons. Inmiddels heb ik weer meer werkuren beschikbaar en ben ik ook weer actief op zoek naar interessante opdrachten. Voor meer informatie, zie de pagina Contact.

Docent bachelor thesis UU

Per februari dit jaar ben ik, naast mijn werkzaamheden voor Navenue, ook docent voor de bachelor thesis aan de Universiteit Utrecht, bij de faculteit Sociale Wetenschappen, Educatie en Pedagogiek, richting Orthopedagogiek: Psychosociale Problemen. Samen met dr. Helen Vossen begeleid ik studenten bij het schrijven van hun bachelor thesis over hun onderzoek binnen het onderwerp Jeugd en Media.

Artikel gepubliceerd

 

Leuk nieuws!

Het nieuwe artikel, getiteld Usefulness of Image Theater Workshops for Exploring Dilemmas in Diabetes Self-Management Among Adolescents is gepubliceerd!

Het artikel laat de waarde zien van beeldentheater als innovatieve kwalitatieve onderzoeksmethode voor het onderzoeken van in dit geval de dilemma’s die jongeren met Diabetes tegenkomen bij hun zelfzorg. Het artikel is voortgekomen uit het Happy Balance onderzoek van TNO, waaraan ik heb meegewerkt. Aan dit onderzoek deden jongeren mee met een chronische ziekte die goed in staat waren om de balans te bewaren tussen het hebben van een leuk en gelukkig leven en het goed voor zichzelf zorgen, ofwel zij wisten heel goed hun zelfzorg in te passen in hun leven. Tijdens de beeldentheater-workshops kwamen verschillende zelfzorg-strategieën van de jongeren aan het licht, doordat zij situaties konden uitbeelden, aanpassen en toelichten. Lees het artikel vooral voor meer informatie en concrete voorbeelden!

Het is te vinden sinds 15 maart 2018 (via SAGE Publishing) op de NCBI-website, in het journal ‘Global Qualitative Nursing Research’, v5, 2018 Jan-Dec.

– Sarah

Weer aan het werk

Sinds begin juni, na de geboorte van mijn lieve zoontje en onze verlofperiode, ben ik inmiddels weer aan het werk met Navenue aan mooie onderzoeksprojecten. Er was gelijk (en is nog altijd) veel te doen; in augustus heb ik nog enkele dagen beschikbaar en vanaf oktober is er weer volop ruimte voor nieuwe projecten.

Voor afspraken of oriënterende gesprekken, neem gerust contact met mij op.

Fijne zomer! – Sarah

In verwachting en nu ook met verlof

Per 4 februari ben ik met zwangerschapsverlof, t/m de maand mei.

Voor het aanvragen van werkzaamheden vanaf de maand juni kunt u mij gewoon mailen of bellen. Dat vind ik geen enkel probleem, en is ook wel zo handig om de periode dat ik weer aan het werk ga in te kunnen plannen. Als ik even niet in de gelegenheid ben om op te nemen, of gelijk te reageren, laat dan graag een berichtje achter, dan zal ik contact met u opnemen zodra dit wel kan!

Hartelijke groeten, en tot ziens – Sarah

Positive Deviance Conference ‘Past, present and future’

Locatie Kopenhagen, Denemarken, data 31 oktober t/m 3 november 2016

Het is binnenkort 25 jaar geleden dat de Positive Deviance Approach als benadering werd ontwikkeld voor ‘communities’ die geconfronteerd worden met een sociaal probleem, terwijl de middelen om dit op te lossen zeer beperkt zijn.

The power of positive devianceJerry en Monique Sternin werden begin jaren ’90, tijdens een project in Vietnam van Save the Children, geïnspireerd om op deze nieuwe wijze te kijken naar het probleem van ondervoeding bij kinderen in landelijke gebieden in Vietnam. In het project werden de gezinnen geselecteerd die geen ondervoede kinderen hadden, om vervolgens te kijken hoe deze ouders, onder exact dezelfde omstandigheden als hun buren, het toch lukte om hun kinderen voldoende te voeden met voedsel rijk aan voedingsstoffen. Hoe dit project tot een succes werd lees je in dit boek, waarin meerdere PD projecten uitvoerig worden beschreven: The Power of Positive Deviance.

pd-logoDit 25-jarig bestaan van de Positive Deviance Approach wordt binnenkort gevierd door middel van een internationale PD-conferentie ‘Past, present and future’ in Kopenhagen, van 31 oktober t/m 3 november 2016. Aanmelden kan nog!

Het is mogelijk om de complete 4 dagen te gaan, maar ook 2 dagen of 1 dag. Het programma bevat zeer veel interessante sprekers, waaronder Monique Sternin en professor Arvind Singhal, en biedt de kans om zelf ervaring op te doen met de methode. Op 3 november kun je als deelnemer leren om op de PD-wijze te onderzoeken wat succesvolle gedragingen zijn van vluchtelingen die goed geïntegreerd zijn in hun nieuwe thuis-land. Een heel actueel onderwerp, wat gelijk aantoont hoe toepasbaar de Positive Deviance Approach in de praktijk is!