Artikel gepubliceerd

 

Leuk nieuws!

Het nieuwe artikel, getiteld Usefulness of Image Theater Workshops for Exploring Dilemmas in Diabetes Self-Management Among Adolescents is gepubliceerd!

Het artikel laat de waarde zien van beeldentheater als innovatieve kwalitatieve onderzoeksmethode voor het onderzoeken van in dit geval de dilemma’s die jongeren met Diabetes tegenkomen bij hun zelfzorg. Het artikel is voortgekomen uit het Happy Balance onderzoek van TNO, waaraan ik heb meegewerkt. Aan dit onderzoek deden jongeren mee met een chronische ziekte die goed in staat waren om de balans te bewaren tussen het hebben van een leuk en gelukkig leven en het goed voor zichzelf zorgen, ofwel zij wisten heel goed hun zelfzorg in te passen in hun leven. Tijdens de beeldentheater-workshops kwamen verschillende zelfzorg-strategieën van de jongeren aan het licht, doordat zij situaties konden uitbeelden, aanpassen en toelichten. Lees het artikel vooral voor meer informatie en concrete voorbeelden!

Het is te vinden sinds 15 maart 2018 (via SAGE Publishing) op de NCBI-website, in het journal ‘Global Qualitative Nursing Research’, v5, 2018 Jan-Dec.

– Sarah